JhingergachaPipa kuasa dua GalvanizedPenyelidikan teknologi pemilihan dan pemasangan

penyiar:hp256HP158312377 masa pelepasan:2021-12-07 14:40:52

Pengawalan efektif penutup tabung kuasa dua & ldquo; Garis pertahanan permukaan & rdquo; Teknologi permukaan dan ukuran penutupan tabung kuasa dua digunakan sebagai kursus belakang & ldquo; Garis pertahanan permukaan & rdquo; Teknologi dan tindakan perawatan permukaan boleh dilakukan berdasarkan teknologi atau proses perawatan permukaan lain. Ini & ldquo; Pengawalan permukaan sebelum meliputi & rdquo; It refers to all treatment measures for preparation for coating or joint protection with coating. Oleh itu, rawatan permukaan sebelum penutup juga dipanggil rawatan permukaan penutup.

Dalam & sigma; Diungkapkan dalam%. Formula pengiraan adalah: di mana: L1 -- panjang ukuran selepas pecah sampel, mm; L0 -- panjang ukur asal sampel, mm. Pengurangan kawasan (& psi;) dalam ujian tekanan, peratus diantara pengurangan besar kawasan melintas pada diameter dikurangi dan kawasan melintas asal selepas spesimen rosak dipanggil pengurangan kawasan. In & psi; Diungkapkan dalam%. Formula pengiraan adalah sebagai berikut: di mana: S0 -- kawasan salib asal sampel, mm2; S1 -- kawasan melintas kecil pada diameter yang dikurangkan selepas pecahan sampel, mm2.

Jhingergacha.Kekerasan Brinell (HB), Kekerasan Rockwell (HRC) dan Kekerasan Vickers (HV) biasanya digunakan.

Perubahan panas penyebaran suhu tinggi bagi ingot boleh meningkatkan heterogeniti komposisi ingot dan meningkatkan prestasi melintasi tabung kuasa dua.

.Analisis indeks fungsional bagi tabung kuasa dua - plastisiti sudut merujuk kepada kuasa deformasi plastik (deformasi kekal) tanpa menghancurkan data tabung kuasa dua di bawah muatan.

Pengubahsuaian Ca, bumi langka dan elemen jejak lain pada inklusi mengubah struktur morfologi dan ciri-ciri fizikal inklusi dalam besi, untuk meningkatkan ciri-ciri mekanik tub kuasa dua.

Penutup itu akan kuat dan kekal untuk menghalang kerosakan dan kebocoran yang disebabkan oleh matahari dan hujan yang panjang.


JhingergachaPipa kuasa dua GalvanizedPenyelidikan teknologi pemilihan dan pemasanganTuba kuasa dua mengadopsi ukuran tekanan elektrik untuk menekan tekanan silinder minyak di kedua-dua sisi pengangkut untuk memastikan pengangkutan licin besi garis.

Penyesuaian paip kuasa dua sesuai untuk rawatan permukaan bahan. Penyelinapan paip kuasa dua boleh digunakan untuk penyidapan keramik sferoidize dan rafine inklusi dalam besi, keramik logam dan logam logam.

Tubu kuasa dua mempunyai kemampuan mesin yang baik, plasticiti deformasi sejuk yang baik dan kesesuaian; Selain itu, ketakutan besi tidak menurun banyak semasa rawatan panas,JhingergachaPetikan untuk paip segiempat galvanized,Jhingergacha14 paip kuasa dua galvanized,JhingergachaDimensi paip kuasa dua galvanized, tetapi ia mempunyai kekuatan yang cukup tinggi dan memakai resistensi, terutama apabila air menutup; Bagaimanapun, besi ini mempunyai perlawanan besar terhadap titik putih, paip kuasa dua galvanized elektro, paip kuasa dua minyak dan paip kuasa dua terpilih mengikut pembersihan permukaan.

Tuba kuasa dua dipotong menjadi potongan tunggal oleh mesin pemotong plasma udara.

Ciri-ciri mekanik adalah indeks penting untuk memastikan prestasi penggunaan akhir (ciri-ciri mekanik) paip kuasa dua, yang bergantung pada komposisi kimia dan rawatan panas besi. Dalam piawai paip besi, menurut keperluan perkhidmatan yang berbeza ciri-ciri ketegangan (kekuatan ketegangan, kekuatan hasil atau titik hasil, panjang), indeks keras dan kesukaran, serta ciri-ciri suhu tinggi dan rendah yang diperlukan oleh pengguna dinyatakan.


JhingergachaPipa kuasa dua GalvanizedPenyelidikan teknologi pemilihan dan pemasanganKeuntungan pengelilingan kosong adalah ia boleh mengelilingi panjang sisi apabila pengelilingan sebenar tidak boleh dilakukan, disebabkan tekanan yang dijana oleh gulung atas dan gulung bawah pada masa yang sama, kekuatan bentuk mudah melebihi titik kritik, yang menyebabkan ketidakstabilan pinggir dan konkav, dan juga akan mempengaruhi operasi stabil unit dan kualiti bentuk. Ini juga adalah ciri-ciri berbeza bagi tabung kuasa dua q355b dan tabung bulat bengkok kosong.

Direct labor.Ujian kesukaran adalah untuk menggunakan indenter keras untuk perlahan-lahan permukaan sampel mengikut syarat yang ditentukan, untuk menentukan kesukaran bahan. Ujian kesukaran mudah, cepat dan mudah dilaksanakan dalam ujian sifat mekanik bahan. Ujian kesukaran bukan linear, dan terdapat hubungan pertukaran kira-kira antara nilai kesukaran bahan dan nilai kekuatan tegangan. Nilai kesukaran bahan boleh diubah menjadi nilai kekuatan tegang, yang mempunyai makna praktik yang besar.

Besi untuk pembangunan dan rekayasa mengikut klasifikasi penggunaan tanpa perubahan fasa atau perubahan fasa sebahagian tub kuasa dua: A. besi struktur karbon biasa; b. baja struktur legasi rendah; c. Kekuatan besi.

Secara singkat, proses produksi tabung kuasa dua termasuk proses ini: tabung kosong & mdash& mdash; Potong & mdash& mdash; Panas & mdash& mdash; Performasi & mdash& mdash; Pipe rolling & mdash& mdash; Saiz (mengurangkan) & mdash& mdash; Menyelesaikan & mdash& mdash; Cut head and tail & mdash& mdash; Semak & mdash& mdash; Pakej & mdash& mdash; Gudang.

Jhingergacha.Material dari tabung kuasa dua: q23 Q345 (16Mn), 20#, baja selai, baja tidak stainless.

Perubahan panas penyebaran suhu tinggi bagi ingot boleh meningkatkan heterogeniti komposisi ingot dan meningkatkan prestasi melintasi tabung kuasa dua.

Terdapat beberapa cacat dalam tabung kuasa dua q355b semasa menyeret, yang disebabkan oleh sebab-sebab berikut. Sebab utama umum adalah sebagai berikut: pilih bahan tabung kuasa dua q355b yang sesuai, dan bahan yang biasa digunakan dalam tabung kuasa dua austenitic q355b ialah 1Cr18Ni9Ti dan 0Cr18Ni9Ti. Semasa lukisan dalam, 1Cr18Ni9Ti lebih stabil daripada 0Cr18Ni9Ti dan mempunyai perlawanan retak yang lebih baik. Oleh itu, bahan 1Cr18Ni9Ti patut dipilih sebanyak mungkin.